Francisca Postema – Tandartspraktijk Beugeling B.V. – Eelderwolde

Francisca Postema

Francisca Postema

Functie: Preventie-assistent, kwaliteitsmedewerker

In 2010 heb ik mijn diploma MBO Mediavormgever behaald. Al snel merkte ik dat ik het miste om met mensen te werken. Je zit vooral alleen achter de computer.

Tandheelkunde leek mij altijd heel interessant, en daarom ben ik naar de open dag geweest van de opleiding Tandartsassistent. Dit was zo leuk dat ik in 2011 met de opleiding ben begonnen.

Tijdens mijn opleiding heb ik een half jaar stage gelopen bij Tandartspraktijk Beugeling en heb daarna een baan aangeboden gekregen! Al vrij snel heb ik de kans gekregen om mijzelf verder te ontwikkelen door te starten met de opleiding Lokale anesthesie. Dit diploma heb ik behaald in 2013.

Mijn werkzaamheden bestaan uit het assisteren aan de stoel, het desinfecteren en steriliseren van de instrumenten, het klaarmaken van de behandelkamers, het voorbereiden van behandelingen in opdracht van de tandarts, voorraadbeheer en het kwaliteitsmanagement. Tevens hou ik me bezig met de mediavormgeving van de praktijk.

Het leuke aan dit werk vind ik de afwisseling van alle werkzaamheden, het samenwerken, maar ook dat je zelfstandige handelingen mag uitvoeren.

Terug naar overzicht