Werkwijze

Tandartspraktijk Beugeling

Welkom in onze praktijk, gevestigd in Eelderwolde, net ten zuiden van de stad Groningen. De praktijk voor algemene tandheelkunde, implantologie, cerec-kronen, esthetische tandheelkunde en reconstructieve tandheelkunde.

Wij doen ons uiterste best om u te verwelkomen als gast. Wij bieden u een warm ontvangst, een prettig verblijf als u moet wachten.

We staan als team voor u klaar om met de grootste deskundigheid een behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, passend bij uw wensen.

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom!

U kunt zich via de knop inschrijven aanmelden, wilt u liever telefonisch inschrijven, is dit ook mogelijk via bovenstaand telefoonnummer.

Naar inhoud

Werkwijze

Als u in onze praktijk, in Eelderwolde onder de rook van Groningen, binnenkomt kunt u zich melden aan de receptie.

U komt voor een afspraak bij de tandarts, de mondhygiënist  of de preventie assistent .

U heeft een afspraak bij tandarts

De tandartsen zijn verschillend in hun ervaring en differentiaties maar versterken elkaar door de krachten te bundelen. Zij hebben veelvuldig overleg over hun vakkennis, behandelplannen voor cliënten en alle dingen die in de praktijk van belang kunnen zijn.

U wordt meestal de behandelkamer binnen gehaald door een van onze assistenten. In onze praktijk wordt gewerkt met taakdelegatie. Dat betekent dat een deel van de taken van de tandarts worden overgenomen door de assistenten. De assistenten zijn hiervoor intern- en extern opgeleid en daarna bekwaam en bevoegd verklaard. De assistenten werken altijd in opdracht van de tandarts, waarbij de tandarts altijd eindverantwoordelijk blijft voor alle uitgevoerde handelingen. Door delegatie van taken naar de assistenten die daarin bekwaam zijn, is het mogelijk dat de assistent zelfstandig verrichtingen uitvoert zoals het uitvoeren van/vervaardiging van: reiniging en voorlichting, röntgenfoto’s, verdoving, noodkronen, afdrukken, amalgaam verwijderen, kleine restauraties, klachtenbehandeling. Natuurlijk afhankelijk van hun competenties en met toestemming van u als cliënt. We investeren veel in groei en ontwikkeling van ons team. Ieder heeft ook zijn specifieke interesses en kwaliteiten. We denken daardoor een hogere kwaliteit tandheelkunde te kunnen geven met meer aandacht voor u.

De praktijkmanager regelt vele zaken die de praktijkorganisatie ten goede komen, zowel voor de cliënten als de medewerkers. De receptionist is onze gastvrouw, het eerste gezicht van de praktijk waarmee u kennis maakt. Zij beantwoordt de telefoon, maakt de afspraken, heeft vele andere receptietaken. Er is regelmatig een stagiaire, een assistent die bestellingen uitvoert of iemand die nieuw wordt ingewerkt. Zo kunt u een aantal mensen werkzaam zien. We zijn een praktijk die groeit.

Als u een afspraak heeft bij de mondhygiënist:

De mondhygiënist haalt u zelf uit de wachtkamer. Zij richten zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden.

De handelingen die uitgevoerd mogen worden door de mondhygiënist zijn: Het in kaart brengen van de conditie van het tandvlees, geven van advies en voorlichting, verwijderen van tandsteen, tandplak en aanslag, het aanbrengen van fluoride, sealen, polijsten, reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees, periodieke controle, het behandelen van kleine gaatjes, röntgenfoto’s, maken van gebitsafdrukken en lokale verdoving.