Werkwijze

Als u in onze praktijk, in Eelderwolde onder de rook van Groningen, binnenkomt kunt u zich melden aan de receptie en als u in het bezit bent van een barcode, uw kaart scannen voor de barcodescanner zodat wij kunnen zien in de agenda dat u er bent.

U komt voor een afspraak bij de tandarts, de mondhygiënist  of de preventie assistent .

U heeft een afspraak bij tandarts

De tandartsen zijn verschillend in hun ervaring en differentiaties maar versterken elkaar door de krachten te bundelen. Zij hebben veelvuldig overleg over hun vakkennis, behandelplannen voor cliënten en alle dingen die in de praktijk van belang kunnen zijn.

U wordt meestal de behandelkamer binnen gehaald door een van onze assistenten. Door delegatie van taken naar de assistenten die daarin bekwaam zijn, is het mogelijk dat de assistent zelfstandig verrichtingen uitvoert zoals het uitvoeren van/vervaardiging van: reiniging en voorlichting, röntgenfoto’s, verdoving, noodkronen, afdrukken, amalgaam verwijderen, kleine restauraties, klachtenbehandeling. Natuurlijk afhankelijk van hun competenties en met toestemming van u als cliënt. We investeren veel in groei en ontwikkeling van ons team. Ieder heeft ook zijn specifieke interesses en kwaliteiten. We denken daardoor een hogere kwaliteit tandheelkunde te kunnen geven met meer aandacht voor u.

De praktijkmanager regelt vele zaken die de praktijkorganisatie ten goede komen, zowel voor de cliënten als de medewerkers. De receptionist is onze gastvrouw, het eerste gezicht van de praktijk waarmee u kennis maakt. Zij beantwoordt de telefoon, maakt de afspraken, heeft vele andere receptietaken. Er is regelmatig een stagiaire, een assistent die bestellingen uitvoert of iemand die nieuw wordt ingewerkt. Zo kunt u een aantal mensen werkzaam zien. We zijn een praktijk die groeit.

Als u een afspraak heeft bij de mondhygiënist:
De mondhygiënist haalt u zelf uit de wachtkamer. Zij richten zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden.

De handelingen die uitgevoerd mogen worden door de mondhygiënist zijn: Het in kaart brengen van de conditie van het tandvlees, geven van advies en voorlichting, verwijderen van tandsteen, tandplak en aanslag, het aanbrengen van fluoride, sealen, polijsten, reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees, periodieke controle, het behandelen van kleine gaatjes, röntgenfoto’s, maken van gebitsafdrukken en lokale verdoving.